Tort porowy

Tort porowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    pół kg
  • jajka

    6
  • parmezan

    garść
  • mąka pszenna

    6 łyżeczek
  • pieprz cayenne

  • masło

  • gałka muszkatołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić i pokroić,zalać osoloną wodą i odstawić na kilka h.Potem zagotować i odcedzić.Żółtka utrzeć z mąką.Białka ubić ze szczyptą soli i dodać do żółtek z mąką.Powoli mieszać,dodać pory i starty ser,doprawić do smaku.Formę natłuścić masłem,wysypać bułką tartą i wylać masę porową.Piec w180stopniach ok20min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

01.02.2011 22:37
Ciekawy

polly66

12.07.2010 14:15
ze wszystkiego można (no prawie) :)

Jolanta40

10.07.2010 08:39
Nigdy bym nie przypuszczała, że z porów można zrobić tort :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat