Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
żółtko jajek 3 sztuki
mleko 1,5 szklanki
drożdże 8 dag
cukier 2 łyżki
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuki
mąka 70 dag
parówki cienkie 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Kroki postępowania

1
Margarynę roztopić, drożdże dać do letniego mleka, dodać cukier. Poczekać aż wyrośnie. Mąkę dać do miski, zrobić rowek, posolić, wlać rozrobione drożdże. Wbić żółtka i jajko. Zamieszać. Następnie wyrabiać ręką, pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczoną margarynę. Przykryć ściereczką i dać do wyrośnięcia.
Krok 1 - Parówki w cieście foto
2
Przygotować parówki, usunąć osłonki i przekroić wzdłuż na pół.
Krok 2 - Parówki w cieście foto
3
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy lub półce.
Krok 3 - Parówki w cieście foto
4
Pokroić ciasto na paski.
Krok 4 - Parówki w cieście foto
5
Parówki zawijać ciastem. Układać na brytfannie wysmarowanej masłem. Piec w 180 st. przez ok. 20 minut.
Krok 5 - Parówki w cieście foto
6
Smacznego!!!
Krok 6 - Parówki w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 06.05.2012 14:39
takie buły parówkowe mogę zjeść...
pioge7 06.05.2012 13:30
ekstra
Mati3 06.05.2012 13:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak