Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litr
pomidory 3
woda 50 ml
śmietana 30% 3/4 szklanki
ryż 1 woreczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z ryżem

Jako pierwsze gotujemy ryż, wrzucamy go do wrzącej wody i gotujemy ok 13 minut. Pomidory myjemy, kroimy na kilka części, przekładamy do niedużego garnka, dodajemy nieco wody i je rozgotwujemy, następnie na sitku przecieramy je wprost do wywaru. Dodajemy następnie śmietanę i mieszamy, doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i doprowadzamy do wrzenia. Gotową zupę z pomidorów podajemy z ugotowanym ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.10.2013 09:32
bardzo lubię pomidorową i często gotuję bo to najszybsza zupa i można zrobić na niedzielnym rosołku
misia53 13.01.2013 07:18
pomidorówka zawsze jest świetna
ewaa 26.07.2012 20:42
uwielbiam
chamois
chamois 06.05.2012 14:01
pycha
Agnieszka91 06.05.2012 12:34
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak