Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki barszcz ukrainski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 15 dag
buraki czerwone 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
fasola biała z puszki 1 szt
wędzonka 20 dag
ziemniaki 4 szt
por 1 kawałek
seler 1 kawałek
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki barszcz ukrainski

Wędzonkę gotujemy około 20 minut, a w tym czasie obieramy warzywa, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,
kapustę kroimy, a fasolę odcedzamy.
Do wędzonki dodajemy przyprawy, czyli ziele, pieprz i liść laurowy, a następnie starte warzywa i kapustę pekińską pokrojoną drobno, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy fasolę z puszki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zagęszczamy mąką lub barszczem z torebki, jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny smak.
Aby barszcz miał ładny kolor, wrzucamy obrany surowy burak i odstawiamy na kwadrans.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.02.2013 13:25
robię zupełnie inaczej i bez pora i kapusty
parysek10 06.05.2012 13:21
dobry przepis
Anulka75
Anulka75 06.05.2012 09:44
smaczny i szybki
Anulka75
Anulka75 06.05.2012 09:44
smaczny i szybki
Anulka75
Anulka75 06.05.2012 09:44
smaczny i szybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak