Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg wiosenny na śniadanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1
cebula biała 1
jogurt naturalny 3 łyżki
wafle ryżowe 2
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
ser biały 150 (twarogowy)
rzodkiewka 3 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg wiosenny na śniadanie

Kroki postępowania

1
Twaróg rozdrabniamy. Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Z Pomidora kroimy dwa plastry a resztę kroimy w kostkę, rzodkiewki kroimy w półtalarki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Twaróg wiosenny na śniadanie foto
2
Wszystkie składniki widelcem dokładnie mieszamy, następnie dodajemy szczyptę soli, oregano, zioła prowansalskie i pieprzu do smaku. Wszystko dokładnie łączymy tworząc pastę twarogowo-warzywną.
Krok 2 - Twaróg wiosenny na śniadanie foto
3
Gotową pastę nakładamy dość grubo na wafle ryżowe. Na wierzch dekorujemy plastrami pomidora i posiekaną cebulką. Na koniec Posypujemy przyprawami ziołowymi: oregano i ziołami prowansalskimi. Smacznego!
Krok 3 - Twaróg wiosenny na śniadanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.12.2012 16:04
pyszne śniadanko
pacpaw 20.12.2012 11:06
takie lekkie śniadanko smakowałoby niejednemu
Janek 25.08.2012 12:12
mmm pychota:)
anoosia 14.08.2012 22:24
mniam, uwielbiam!
EWI 30.07.2012 14:44
mniam
barbara11561 31.05.2012 14:34
pyszny
fijolek91 06.05.2012 13:34
rewelacyjne:)
barbarella 06.05.2012 13:26
pyszne, moja mama często taki robi:)
halina55 06.05.2012 12:12
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak