Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczeniowy z żurawiną do roladek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
mąka 1,5 łyżki
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczeniowy z żurawiną do roladek

Tłuszcz z smażenia roladek pieczarkowo- żurawinowych ( przepis u mnie) lekko brązowimy przez przypiekanie i dodajemy wodę i żurawinę chwilę gotujemy. Śmietanę trzepiemy z mąką, hartujemy i wlewamy do gotującego się sosu. Całość gotujemy jeszcze chwilę , ewentualnie doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.02.2014 23:25
super sos ;-)
traktorek 05.12.2012 13:01
piękny kolor
misia53 27.06.2012 19:53
wspaniały ,różowy sos
MAR3STA 22.06.2012 18:20
fajny sos
Wafelek2601 17.06.2012 21:55
pyszny sos
owca441 09.06.2012 16:05
świetny w smaku
owca441 09.06.2012 16:05
świetny w smaku
joanna77 24.05.2012 20:15
smaczne
anna186 19.05.2012 21:24
super
teresa18 19.05.2012 16:42
z żurawiną wysmienite
alaaa 10.05.2012 15:19
na pewno będzie pyszny
ben-ka 06.05.2012 11:50
taki sos by mi bardzo smakował juz czuję jego pyszny smak.
Karolinka111 05.05.2012 23:39
pyszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak