Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki rabarbar w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
woda 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar - (kostka)

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki rabarbar w cieście

Margaryna + cukier + woda - rozpuścić w rondelku, ostudzić. Dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą prostokątną blachę.

Na wierzchu poukładać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar. Zachować odstępy ok 1 cm.

Pieczemy w temperaturze ok. 180-200 stopni k. 40 minut.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 25.08.2012 07:51
super
Ewelina47 21.08.2012 21:46
ale się słodko zrobiło
Juleczka20 04.08.2012 08:49
lubię ciasta ucierane a to wygląda pysznie
caralajna 19.07.2012 21:36
pyszności
mufinka79 06.07.2012 19:45
uwielbiam ciasto z rabarbarem
Wiesława1 27.06.2012 20:49
super
Anna169Hosz 16.05.2012 10:50
Apetyczne ciacho:)
ewka1978 06.05.2012 07:28
wygląda super
Krystyna32 05.05.2012 21:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak