Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 300 g
ricotta 120 g
parmezan starty 50 g
mozzarella 100 g
czosnek 2 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Szpinak udusić na oliwie z czosnkiem a następnie zmiksować. Wymieszać z parmezanem i ricotta. Doprawić sola, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 1 - Pierogi ze szpinakiem foto
2
Dodać drobno pokrojona mozzarelle.
Krok 2 - Pierogi ze szpinakiem foto
3
Z maki, letniej wody i oleju zrobić ciasto na pierogi. Nadziane farszem gotować w osolonej wodzie.
Krok 3 - Pierogi ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.10.2013 15:34
ciekawe nadzienie takich jeszcze nie jadłam :)
jeta72 23.07.2013 13:25
ciekawy przepis :-)
Seba 19.05.2013 10:16
fajny pomysł
wiola333 07.03.2013 09:39
bardzo pyszne danie
Konrad1 31.10.2012 08:07
Nie jadłem,ale brzmi zachęcająco
Grazyna0211 26.09.2012 09:27
dla mnie pycha lubię szpinak
Pani Domu 20.06.2012 09:28
bardzo fajne pierogi
berys18 17.06.2012 19:59
z ochotą zjadłabym takie pierożki
Łukasz15 16.05.2012 10:12
super
pierniczkowo 10.05.2012 10:38
pycha:)
Wacław 06.05.2012 08:39
moja córka bardzo lubi takie !
Mysiunia 06.05.2012 08:21
planuje takie zrobić w najbliższym czasie :)
Anulka75
Anulka75 05.05.2012 21:14
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak