Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowe płatki z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 70 g
mleko skondensowane 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowe płatki z migdałami

Płatki migdałowe mieszamy razem z mlekiem skondensowanym słodzonym. Na blaszce od piekarnika układamy papier do pieczenia i wylewamy naszą masę. Delikatnie rozsmarowujemy nożem tak cienko jak się tylko da. Blachę wkładamy do piekarnika na 150 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut - do uzyskania lekko złocistego koloru. Po wyciągnięciu blachy z piekarnika odczekujemy ok. 5 minut, aż masa lekko ostygnie (gorąca jest zbyt lepka). Masę łamiemy na kawałki, albo kroimy nożem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 07.05.2012 16:53
ekspresowa przegryzka :)
Kikiriki 06.05.2012 15:52
super
cukiereczek 06.05.2012 08:55
szybko i smacznie
Sylwia29 05.05.2012 20:59
Pyszne!
aginaa 05.05.2012 19:55
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak