Leczo z boczniaków

Leczo z boczniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    1 kg
  • papryka

    0,5 kg
  • pomidory bez skóry

    0,5 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte grzyby pokroić w grube paski. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę lub plastry i podsmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne, pokroić w paski. Umyte pomidory pokroić w ósemki.Wszystkie produkty włożyć do rondla, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu 15-30 min.Podawać posypany zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat