Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka francuska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6
cukier do smaku
ciasto francuskie 2
Cynamon mielony Prymat do smaku
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka francuska

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Blachę smarujemy olejem i wyścielamy papierem śniadaniowym lub pergaminem. Ciasto francuskie wykładamy, na nie kładziemy jabłka, posypujemy cukrem i cynamonem. Następny placek ciasta francuskiego kroimy w paski i robimy kratkę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180stopni około pół godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.06.2012 09:31
mniam
Betka 07.05.2012 08:44
Rewelacja!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak