Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona panierowana pierś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
czosnek 2 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka
olej 4 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
oliwa 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona panierowana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Olej wymieszać z przyprawami, solą czosnkową i wyciśniętym czosnkiem.
Krok 1 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto
2
Mięso podzielić na porcje, pokryć marynatą, odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Krok 2 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto
3
Po tym czasie kawałki mięsa obtaczać w bułce tartej i ułożyć w wysmarowanym lekko olejem naczyniu do zapiekania. Każdy kawałek mięsa skropić oliwą (nie jest to konieczne).
Krok 3 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto
4
Piec w 180 stopniach na rumiano (ok. 50 minut). W połowie pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę.
Krok 4 - Pieczona panierowana pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 25.02.2014 07:15
Chętnie bym spróbował :)
mic 07.07.2012 17:28
cos co lubiłemm , lubię i lubieć będę
halina55 05.05.2012 18:16
Mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak