Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
pieczarki 30 dkg
masło 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

Pieczarki obrać, posiekać. Masło roztopić na patelni, poddusić na nim pieczarki. Bulion zagotować, dodać pieczarki. Gotować ok. 15 minut, zmiksować w blenderze. Ponownie zagotować, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, wlać do zupy. Zagotować, zdjąć z ognia. Powstałą zupą zalać groszek ptysiowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 11.01.2014 11:38
pyszna zupa :)
romanrafal
romanrafal 26.09.2013 16:16
smaczna zupka
caralajna 26.05.2013 07:10
świetny pomysł z dodatkiem groszku ptysiowego
IlonaAlbertos 11.05.2013 21:30
Wygląda wspaniale.
IZABELA29 03.01.2013 08:32
szybko i smacznie
Seba 06.11.2012 15:41
uwielbiam krem pieczarkowy
Ada-Gaba 31.10.2012 13:45
super
Anna138 11.08.2012 11:43
Pyszne
Krzysztof15 06.08.2012 15:52
smaczne
monika1968 19.05.2012 19:35
Moja ulubiona zupa
mela25 14.05.2012 07:08
pyszna zupka
MAR3STA 12.05.2012 13:49
smaczny
IKrakowianka 09.05.2012 22:17
super zupa
ziutula
ziutula 06.05.2012 07:29
lubię takie zupki ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak