Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z polędwicy z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 60 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
cebula 1/4 sztuki
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat wg uznania
miód 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z polędwicy z jajkiem

Kroki postępowania

1
Mięso rozkroić w ten sposób, żeby otrzymać duży płat mięsa, rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - Rolada z polędwicy z jajkiem foto
2
Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 2 - Rolada z polędwicy z jajkiem foto
3
Jajko obrać ze skorupki, pokroić w ćwiartki, ułożyć na mięsie. Do jajka dołożyć pokrojoną w półplasterki cebulę.
Krok 3 - Rolada z polędwicy z jajkiem foto
4
Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami, kłaść na rozgrzany olej, polać miodem, posypać przyprawą do wieprzowiny.
Krok 4 - Rolada z polędwicy z jajkiem foto
5
Roladę zrumienić z każdej strony.
Krok 5 - Rolada z polędwicy z jajkiem foto
6
Zalać ją wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 6 - Rolada z polędwicy z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina55 05.05.2012 18:16
Orginalne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak