Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem i rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanki
palma 1 kostka
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki
żółtko jajek 5 sztuk
mleko 1/2 litra
DODATKOWO:
mąka 2 łyżki
cukier 2 łyżki
budyń malinowy 1 z cukrem
rabarbar 50 (z kompotu)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Z palmy, mąki, cukru, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść gładkie ciasto.
Krok 1 - Ciasto z budyniem i rabarbarem foto
2
2/3 ciasta wyłożyć do wysmarowanej blachy.
Krok 2 - Ciasto z budyniem i rabarbarem foto
3
Budyń ugotować na mleku wg przepisu na opakowaniu, lekko przestudzić, wyłożyć na ciasto.
Krok 3 - Ciasto z budyniem i rabarbarem foto
4
Rabarbar odsączyć z kompotu, rozsypać na budyniu.
Krok 4 - Ciasto z budyniem i rabarbarem foto
5
Do reszty ciasta dodać 2 łyżki mąki i 2 łyżki cukru, rozkruszyć jak na kruszonkę, posypać na rabarbar.
Krok 5 - Ciasto z budyniem i rabarbarem foto
6
Piec w 180 stopniach przez ok. 50-60 minut. Upieczone ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
Krok 6 - Ciasto z budyniem i rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.10.2013 20:52
uwielbiam tego typu ciasta :)
gusia1000 27.07.2012 18:24
Fajne, letnie ciasto.
Beatris 06.05.2012 21:25
Ja najczęściej też, ale tym razem robiłam ciasto dość późno wieczorem i nie chciałam iść szukać po ciemku rabarbaru w ogródku.
misia53 06.05.2012 12:06
ciasto na czasie ...tylko ja daje nie gotowany rabarbar
ewasylwia 06.05.2012 07:50
Lubię takie owocowe ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak