Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla

Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • miód gryczany

    2/3 szklanki
  • ocet balsamiczny

    5 łyżek
  • rozmaryn suszony

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla
Żeberka marynowałam dzień przed grillem, tak jak całe mięsko zresztą. Miód w płynnej postaci (podgrzałam w mikrofali) połączyłam ze szczyptą soli, balsamico i roztartym w moździerzu rozmarynem. Taką mieszanką natarłam porcje żeberek i wstawiłam na noc do lodówki.
Krok 2 - Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla
Grillowaliśmy żeberka na aluminiowych tackach, aż ładnie zbrązowiały. Co jakiś czas smarowaliśmy je marynatą.
Krok 3 - Żeberka miodowo-rozmarynowe z grilla
Świetne z grillowaną cukinią, sałatką ziemniaczaną, sałatą. Polecam bo są naprawdę pyszne :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

03.07.2013 14:13
bardzo lubię takie

bgs1984

12.05.2012 17:46
mniam

marzenciak1985

12.05.2012 17:43
mniam

Cukiereczek13

05.05.2012 16:05
ale pysznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat