Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaski w cieście kukurydzianym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cienkie 16 szt
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
mąka pszenna 20 dkg
jajko 1 szt
oliwa 2 łyżki
woda 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
ketchup 4 łyżki
sos chili 2 łyżki
czerwona cebulka 1 szt
śmietana kwaśna 4 łyżki
majonez 2 łyżki
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaski w cieście kukurydzianym

Na początek robimy sosy-pikantny chilli mieszamy z ketchupem i drobno posiekaną cebulką i łagodny majonez mieszamy ze śmietaną doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posiekanym szczypiorkiem.W parówki wbiajmy patyczki tak żeby wystawały z jednego końca i oprószamy mąkę kukurydzianą.Mąkę pszenną i kukurydzianą mieszamy z proszkiem do pieczenia kolendrą,jajkiem,oliwą i solą jak będzie za gęste rozrzedzamy wodą.Parówki zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.Wyjmujemy,osączamy na papierowym ręczniku.Podajemy z przygotowanymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.07.2012 08:47
mniammm
dorotka0000025 04.07.2012 15:23
pycha
Andysz 14.05.2012 21:12
mmmm brzmi zachęcająco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak