Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 mały
jabłka 1 kg
cukier do jabłek 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana

Wszystkie sypkie składniki (kaszę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia) wymieszać. Jabłka zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier i cukier waniliowy. Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, po czym wsypać 1/3 mieszaniny równą warstwą na dno, na to położyć połowę startych jabłek, znów wsypać 1/3 mieszaniny i przykryć resztą jabłek. Na to dajemy resztę mieszaniny, a na nią płatki margaryny. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 50 minut. Ładnie zrumienioną wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.08.2013 07:48
pyszne ciasto
m1monika 13.04.2013 17:54
ale pychotka :-)
IlonaAlbertos 17.12.2012 17:54
Świetny pomysł, będę musiała wypróbować.
Seba 21.10.2012 13:45
fajny przepis
Ada-Gaba 16.09.2012 09:15
słodkie pyszności
barbara11561 24.08.2012 20:01
świetna
mirosława4 17.08.2012 19:18
mniam
Wacław 20.06.2012 06:52
pyszności
MAR3STA 24.05.2012 17:34
pyszna
novita23 23.05.2012 12:02
mniaamm
Kuchareczka2 17.05.2012 18:02
podobno dobra jest
mela25 14.05.2012 07:08
super pomysł !
IKrakowianka 08.05.2012 19:37
bardzo ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak