Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłusty ser 1 kg
cukier 35 dkg
mąka 15 dkg
masło 15 dkg
jaja 14 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
olejek pomarańczowy
tłuszcz do formy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Ser zmielić trzy razy, zmiksować. Żółtka oddzielić od białek, cukier rozważyć na pół. Do sera dodać żółtka i cały czas mieszając połowę cukru, cukier waniliowy i esencję pomarańczową do smaku. Kiedy wszystkie składniki dokładnie się połączą dodać mąkę i tłuszcz. Wymieszać. Ubić białka z resztą cukru i dodać do masy. Wszystko razem wymieszać na gładką, jednolitą, płynną masę, tak, aby składniki nie oddzielały się od siebie. Tortownicę wysmarować masłem, wlać ser. Piec ok. 1 godzinę w temp. 180 stopni, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.08.2013 13:59
Uwielbiam serniki.
caralajna 15.06.2013 07:03
uwielbiam serniki
IZABELA29 29.12.2012 10:57
wyśmienity i dobry na każdą okazje
ben-ka 29.12.2012 08:29
pyszny!
Seba 20.10.2012 18:02
bardzo smaczny
smakoszek 18.09.2012 18:01
moje ulubione ciasto
Ada-Gaba 24.08.2012 10:13
palce lizać
Krystyna32 28.07.2012 09:06
super
Rybciia 09.05.2012 11:56
prawdziwe cudo :-)
Motorek 08.05.2012 09:08
smaczny
RenataZ-et 07.05.2012 22:53
rewelka
IKrakowianka 05.05.2012 23:53
wyśmienity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak