Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa klopsowa (biała)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
śmietana 250 ml
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa klopsowa (biała)

gotujemy wodę w garnku (ok 3 l ) wraz z jedną kostką bulionową między czasie formujemy pulpety z mięsa mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek . Do wrzącej wody wkładamy uformowane z mięsa pulpety gotujemy je przez ok 25-30 min po tym czasie dodajemy śmietanę rozrobioną z wodą i łyżką mąki oraz 2 łyżkami gorącej zupy by śmietana nam się nie zważyła . po chwili dodajemy majeranek i zdejmujemy garnek z zupą z ognia .Zupę można podawać z chlebem ,bułką luz ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak