Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
woda letnia 120 ml.
olej roślinny 1 łyżka
jajko 1 szt.
sól do smaku
ziemniak 1,5 kg
ser biały 0,5 kg
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula biała 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki

W misce zagnieść ciasto na pierogi (mąka, woda, olej, jaja i szczypta soli) Ziemniaki ugotować przepuścić przez praske, dodać ser i podsmażona w kostkę cebulke, doprawić do smaku pieprzem i kucharkiem, dobrze wyrobić. Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanka krążki. Lepić pierogi, gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.07.2012 18:59
bardzo lubię takie pierogi !!
smile 26.05.2012 19:02
super =)
safcia 18.05.2012 22:03
moje jedne z ulubinych pierozków
joanna43 07.05.2012 00:46
przypieczone najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak