Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z grzankami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 litry
dynia 75- 80 dag
mąka 4 łyżki
jajko 1 sztuka
migdały 10 dag
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z grzankami

Dynię należy obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Ugotować do miękkości z niewielką ilością wody i przetrzeć. Z mąki, jajka i soli zagnieść twarde ciasto. Posiekać je i ugotować na niewielkiej ilości mleka. Wymieszać z resztą przegotowanego mleka i dynią, posłodzić do smaku, dodać posiekane drobno migdały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.01.2014 23:15
jak dyniowa - to coś dla mnie :)
IKrakowianka 15.10.2012 14:33
świetna zupa!
malaczarna23 01.05.2012 20:15
super
ben-ka 09.11.2011 12:29
a ja mam dynię:) i to bardzo dużą - sprawdzę jak smakuje zupka.
Iwusia 21.07.2010 07:11
Lubię taką zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak