Zupa dyniowa z grzankami

Zupa dyniowa z grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 litry
  • dynia

    75- 80 dag
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • migdały

    10 dag
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię należy obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Ugotować do miękkości z niewielką ilością wody i przetrzeć. Z mąki, jajka i soli zagnieść twarde ciasto. Posiekać je i ugotować na niewielkiej ilości mleka. Wymieszać z resztą przegotowanego mleka i dynią, posłodzić do smaku, dodać posiekane drobno migdały.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

02.01.2014 23:15
jak dyniowa - to coś dla mnie :)

IKrakowianka

15.10.2012 14:33
świetna zupa!

malaczarna23

01.05.2012 20:15
super

ben-ka

09.11.2011 12:29
a ja mam dynię:) i to bardzo dużą - sprawdzę jak smakuje zupka.

Iwusia

21.07.2010 07:11
Lubię taką zupkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat