Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe babeczki z czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1\2 filiżanki
cukier 130 g
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
skórka z cytryny
jajko 2
mąka 195g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko 60 ml
sól 1\4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe babeczki z czekoladą

Ucieramy mikserem masło z cukrem na puszysty krem dodając po jednym jajku , następnie po jajkach dodajemy cała otartą skórkę , ekstrakt waniliowy i sól a potem po trochu mąkę zmieszaną z proszkiem i mleko.Gdy ciasto będzie już dobrze połączone przekładamy ciasto do foremek po muffinkach i napełniamy pieczemy w 180 st ok 25 minut z podanych proporcji wyszło 15 babeczek . Upieczone babeczki polewamy roztopioną czekoladą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.09.2013 08:26
pyszniutkie babeczki
babcia
babcia 09.09.2012 11:51
bardzo fajne
babcia
babcia 09.09.2012 11:51
bardzo fajne
Andysz 16.05.2012 09:28
pycha;)
Elżbieta17 14.05.2012 11:51
pycha:)
Betka 11.05.2012 09:30
rewelacja;)
daria2911 11.05.2012 08:54
super
novita23 09.05.2012 18:14
ale bym zjadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak