Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa serowa do sernika

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg.
margaryna 1 kost.
cukier 1 szkl.
jajko 6 szt.
budyń śmietankowy 1 szt.
rodzynki 10 dkg.
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: masa serowa do sernika

twaróg jeśli mamy niemielony to zemleć w maszynce do mielenia,rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić do spęcznienia,w naczyniu utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę dodać żółtka cały czas ucierając dodać twaróg,budyń śmietankowy,otartą skórkę z cytryny oraz sok cytrynowy całość wymieszać i na koniec wsypać osączone rodzynki i ubitą pianę z białek na sztywno ponownie wymieszać i tak przygotowaną masę wylać na kruche ciasto następnie upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.05.2012 19:25
z takiej masy smaczny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak