Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka smażona z cebulką z curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 40 dag
sól
cebula 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
mąka
olej 4 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka smażona z cebulką z curry

Cebulę obrać , pokroić w piórka posypać przyprawą uniwersalną , curry, papryką- szczypta posolić i posypać pieprzem , wymieszać przełożyć do rondelka wlać olej lub oliwę i wstawić na mały płomień , przykryć i od czasu do czasu mieszać . W tym czasie umyć wątróbkę , obtoczyć w mące i na małym gazie smażyć , przewracając na drugą stronę . Cebulę od czasu do czasu podlać woda 3 łyżki i mieszać nadal . Gdy już będzie miękka to zgasić gaz , wątróbkę przełożyć do cebuli wymieszać razem w rondelku i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 29.11.2013 12:10
wątróbka mniam mniam wypas
babcia
babcia 23.10.2012 18:30
pycha , muszę zrobić
babcia
babcia 23.10.2012 18:30
pycha , muszę zrobić
Marta1986 09.08.2012 18:34
mniam
Elżbieta17 16.05.2012 10:24
pyszny obiad:)
Betka 11.05.2012 09:30
mniam mniam;)
gerdzik 05.05.2012 10:52
lubię wątróbkę w każdej postaci, a takiej jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak