Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna wg uznania
cebula 1/2 sztuki
masło 1 czubata łyżka
mąka 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
pieprz do smaku
kości schabowe 20 dkg
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości

Kroki postępowania

1
Kości zalać niepełną szklanką wody, dodać przyprawę uniwersalną, zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 25 minut.
Krok 1 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
2
Po tym czasie kości wyjąć z wywaru, oskubać z nich mięso i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
3
Kapustę poszatkować.
Krok 3 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
4
Dodać ją do wywaru.
Krok 4 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
5
Dodać pokrojone mięso i dusić kilka minut pod przykryciem.
Krok 5 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
6
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
Krok 6 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
7
Dodać mąkę, wymieszać i lekko zrumienić.
Krok 7 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
8
Wlać 1/2 szklanki zimnej wody, rozmieszać.
Krok 8 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
9
Do kapusty dodać zasmażkę, ocet, cukier i pieprz, wymieszać.
Krok 9 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto
10
Chwilę dusić (do lekkiego zgęstnienia).
Krok 10 - Młoda kapusta gotowana na wywarze z kości foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.10.2012 11:44
pyszności;D
Wafelek2601 29.05.2012 09:45
Świetna kapusta
Weronika_eM 09.05.2012 21:00
bardzo smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak