Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z białą kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 70 dag
biała kiełbasa 4 szt
słonina 30 dag
wątróbki drobiowe 2
marchewki 2
pietruszka 1
cebula 3
margaryna 4 łyzki
żółtka gęsie 2
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z białą kiełbasą

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy niedbale w kostkę i smażymy ją na margarynie z dodatkiem soli. Wątróbki (ja dawałam gęsie), słonine oraz marchewkę z pietruszką gotujemy do miękkości w jednym garnku, a następnie odcedzamy.
Krok 1 - Pasztet z białą kiełbasą foto
2
Cebule smażymy
Krok 2 - Pasztet z białą kiełbasą foto
3
Mięso drobiowe gotowane, słonine z wątróbką oraz wszystkie warzywa mielimy w maszynce do mięsa na drobnych otworach. Dodajemy 2 żóltka gęsie lub 3-4 jajka kurze, majeranek, mieloną gałkę muszkatołową, sól, jarzynkę i pieprz do smaku - mieszamy.
Krok 3 - Pasztet z białą kiełbasą foto
4
Większą część masy wykładamy do wąskiej blaszki, następnie układamy na środku białe kiełbaski i przykrywamy pozostałym mięsem.
Krok 4 - Pasztet z białą kiełbasą foto
5
Pieczemy ok 70 minut w temp 180*, z blaszki można wyciągnać dopiero po całkowitym wystygnięciu
Krok 5 - Pasztet z białą kiełbasą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 17.08.2012 18:57
ładnie wygląda :)
andzia123 07.08.2012 14:42
super
Ewelina47 25.07.2012 20:24
fajnie wygląda
Andysz 14.05.2012 21:22
podoba mi się;)
Ewa6274879 05.05.2012 11:26
lubię i pasztet i białą kiełbasę, więc 2w1 też mi posmakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak