Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do makaronu - z kiełbasą, cukinią i gorgonzolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 350-400 g
Gorgonzola dolce 150 g
pomidory 300 g
cebula biała 1 duża
papryka czerwona 1 duża
lubczyk
cukinia 300-400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do makaronu - z kiełbasą, cukinią i gorgonzolą

Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w półplasterki i usmażyć na suchej patelni.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę - razem przesmażyć.
Dołożyć paprykę pokrojoną w paseczki i cukinię (krojoną razem ze skórką) w półplasterki.
Smażyć kilka minut, po czym przełożyć do garnka.
Doprawić warzywa z kiełbasą do smaku, wymieszać, nakryć i dusić we własnym sosie przez 15-20 minut.
Dodać sparzone, obrane i pokrojone grubo pomidory.
Udusić do miękkości.
Na koniec włożyć ser pleśniowy (pokrojony lub pokruszony) i mieszać, aż się rozpuści.
Sos podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 25.07.2012 10:12
pychotka
Marta1986 01.07.2012 15:00
pycha
eagle 05.05.2012 12:09
Ale kolorowy... I pewnie pyszny :)
krokodyl 04.05.2012 17:41
ślinka mi z paszczęki wylata namiętnie :)
Habibi 04.05.2012 12:43
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:45
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak