Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
szpinak świeży lub mrożony 50 gr
masło 2 łyzeczki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szpinakiem

Jaja wybić każde oddzielnie do pojemniczka sprawdzając świeżość. Wymieszać. Szpinak oczyścić. Ząbek czosnku rozdrobnić/rozgnieść. Masło rozpuścić na patelni. Dodać szpinak-poddusić. Wlać masę jajeczną. Dodać czosnek i doprawić. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Jajecznice wyłożyć na talerz. Można podawać z grzankami z masłem czosnkowym bądź z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.05.2015 12:07
smaczne danie
IZABELA29 24.06.2013 18:28
takiej nie robiłam
bartek8585 08.07.2012 20:01
na pewno smaczna
ziutula
ziutula 09.05.2012 22:12
jest smaczna
pierniczkowo 08.05.2012 14:02
tak jeszcze nie jadłam, super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak