Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupniczek z zasmażką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sztuka mięsa 0,5 kg
kasza jęczmienna 0,75 szkl
ziemniaki 5-7 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
marchewka 1 szt
natka pietruszki
smalec 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: krupniczek z zasmażką

Mięso,ziele angielskie i liść laurowy wrzucamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy,gdy mięso będzie już miękkie dodajemy uprzednio obrane,umyte i pokrojone w kosteczkę ziemniaki,marchewkę oraz kaszę, gotujemy do miękkości.Robimy zasmażkę;smalec wrzucamy do patelni wraz z mąką i delikatnie rumienimy,wylewamy zasmażkę do zupki doprawiamy do smaku.Przed podaniem posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 30.05.2012 11:15
mniam
Betka 05.05.2012 07:54
pycha;)
Andysz 04.05.2012 21:26
lubię takie zupki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak