Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kapusta biała 1 główka
sól 1 szczypta
pieprz do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki mamy

Z kapusty wycinamy kaczan,następnie wrzucamy we wrzątek i zdejmujemy kolejno liście.Z liści ścinamy to zgrubienie po zewnętrznej stronie liścia.Ryż i mięso łączymy ze sobą doprawiamy do smaku.Gotowy farsz nakładamy na liść kapusty i zwijamy grubszą stroną do środka.Brzegi kapusty wciskamy palcem do środka gołąbka.Układamy gołąbki w garnku wyłożonym liśćmi kapusty( to zapobiega przepaleniu się)zalewamy wodą i gotujemy ok godziny(wodę solimy tak do smaku lub dajemy kostkę rosołową)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.02.2013 10:35
pyszne
olkaaa 24.06.2012 11:47
uwielbiam gołąbki
Amellia 11.06.2012 21:04
mniam
Betka 05.05.2012 07:54
pyszności, bardzo lubię gołąbki;)
Andysz 04.05.2012 21:26
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak