Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka grzybowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz ziarnisty 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól 1 łyżeczka
natka pietruszki pęczek
por 2 szt
pieczarki 75 dkg
musztarda łagodna 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
pieprz szczypta
cukier
borowiki 2 dkg
cebula 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka grzybowa

Borowiki moczymy pół godziny w 1/4 litrze wody,odciskamy a następnie siekamy i gotujemy w odzie w której się moczyły.DODAJEMY CEBULĘ PIEPRZ ZIARNISTY I PRZYPRAWY,ŁODYŻKI NATKI PIETRUSZKI I CIEMNOZIELONE LIŚCIE PORA I GOTUJEMY 10 MINUT,PRZECEDZAMY.pieczarki kroimy na pół i gotujemy w małych porcjach po 3 minuty i przekładamy na sito.Wywaru ma zostać 1/8 objętości.Por kroimy w cienkie paski a natkę pietruszki siekamy.Musztardę i olej mieszamy z gorącym wywarem dodajemy por pietruszkę,borowiki i pieczarki.Sałatkę przykrywamy i odstawiamy na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mili_kati 05.05.2012 11:21
super
Agnieszka116 03.05.2012 21:45
Fajnie brzmi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak