Biszkopt z białą czekoladą

Biszkopt z białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka

    1,5 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • aromat waniliowy

    4 krople
  • biała czekolada

    2 tabliczki
  • sól

    1 szczypta
  • czekolada

    1 ciemna
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Białą czekoladę rozpuścić w rondelku i przelać na wierzch biszkoptu.Ciemną czekoladę pokroić na kawałki i pokruszyć na wierzch ciasta na białą czekoladę.Zostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MagdaXXX

07.06.2012 14:16
musi być pyszne

caralajna

03.05.2012 21:51
ciekawie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat