Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort owocowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
aromat waniliowy 4 krople
proszek do pieczenia 2 łyżki
jagody 1 szklanka
brzoskwinie 2 sztuki
KREM ŚMIETANOWY 2 opakowania
herbata 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort owocowy

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić na dwie połówki.Nasączyć herbatą wszystkie biszkopty.Krem śmietanowy ubić według przepisu na opakowaniu.Jagody umyć i dodać do jednej części kremu i wymieszać.Wyłożyć na biszkopt.Do drugiej połówki biszkoptu dodać pokrojone drobniutko brzoskwinie i wymieszać z kremem.Przełożyć biszkoptem i całość obsmarować kremem śmietanowym.Udekorować wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 09.05.2013 13:08
owocowe torciki bardzo lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak