Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 10 dag
żółtko jajek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cebule 2
olej
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze

Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Dodać posiekane masło, żółtko, zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, lekko przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Z ciasta formować niewielkie placuszki. Na każdym zrobić małe wgłębienie, napełnić je cebulą i skropić olejem. Piec 30 minut w temp. 120 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.11.2012 09:38
świetnie wyglądają :) ile takich cebularzy wyjdzie z Twoich proporcji ?
malcik111 21.05.2012 21:25
kocham cebularzę!!!!
pierniczkowo 13.05.2012 15:26
proste a takie smaczne:)
eduszo
eduszo 10.05.2012 17:56
Też je robie i bardzo lubie.
caralajna 05.05.2012 17:09
proste i smaczne :)
jozefinach 04.05.2012 21:40
Pychotka.
Pajecznik 04.05.2012 12:28
dodatek na dzisiejszego grilla, dziękuję za przepis
dwa pokoje z kuchnią 03.05.2012 16:55
uwielbiam takie przekąski!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak