Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Peklowana i pieczona szynka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód lipowy
czosnek
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
szynka bez kości 2kg

Przepis i sposób przygotowania na: Peklowana i pieczona szynka

Mięso oczyścić. Sól rozprowadzić w przegotowanej wodzie (przestudzonej) - wg proporcji na opakowaniu. Włożyć do niej mięso, liście i pieprz. Trzymać w chłodnym miejscu, zamknięte, przez tydzień. Zapeklowaną szynkę wyjąć, natrzeć przyprawą wymieszaną z 2łyżkami oliwy i łyżką miodu. Schować na godzinę do lodówki. Następnie zawinąć w siatkę do pieczenia i wstawić do piekarnika na ok.1,5h. W trakcie pieczenia przewracać i polewać wytworzonym sose.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.07.2012 23:24
dobra
Anulka75
Anulka75 03.05.2012 15:51
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak