Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki otrębowo-jabłkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
otręby 1 szkl.
mleko 3 łyż.
jabłka 2 szt.
siemię lniane 2 łyż.
miód 1 łyżecz.
cynamon Prymat 1 łyżecz.
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki otrębowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
Jajka, mleko i otręby owsiane (pszenne) przekładam do miski, odstawiam na 15 minut aż otręby napęcznieją. Jabłka myję, obieram i ścieram na tarce na dużych oczkach. Następnie dodaję starte jabłka, ser, zmielone siemię, miód i cynamon. Dokładnie całość mieszam.
Krok 1 - Placuszki otrębowo-jabłkowe foto
2
Łyżką nakładam porcje na rozgrzaną patelnię teflonową i smażę na średnim ogniu z obydwu stron na ciemnozłoty kolor. Ostrożnie przewracam placuszki na drugą stronę, aby ich nie uszkodzić.
Krok 2 - Placuszki otrębowo-jabłkowe foto
3
Podaję placki oprószone cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.
Krok 3 - Placuszki otrębowo-jabłkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.08.2012 21:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak