Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
cukier 200 g
mielone migdały 50 g
masło 125 g
jajko 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko skondensowane czek 1 puszka
powidła śliwkowe 5 łyżek
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek czekoladowy

mąkę i masło siekamy, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, migdały, jajko i śmietanę i zagniatamy, ciasto rozwałkowujemy i układamy na wytłuszczonej blasze, nakłuwamy i pieczemy około 25 minut w twmperaturze 180-200 stopni
ostudzone ciasto smakujemy powidłami, a następnie ugotowanym czekoladowym mlekiem skondensowanym, ozdabiamy migdałami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 04.05.2012 09:11
Supersłodki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak