Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z amaretto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko szklanka
cynamon szczypta
czekolada deserowa pół tabliczki
likier amaretto 30ml
bita śmietana
sos czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z amaretto

Mleko podgrzać na małym ogniu (nie zagotować), do ciepłego dorzucić kostki czekolady (lub wcześniej rozpuszczoną w kąpieli wodnej). Całość mieszać na ogniu do połączenia się mleka i czekolady. Dolać likier, szczyptę cynamonu i ewentualnie dosłodzić. Przelać. Podawać z bitą śmietaną i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 26.08.2012 08:37
oj tak, czasem jest naprawdę pomocny;)
Habibi 26.08.2012 06:21
Teraz bym się chętnie napiła. Jestem w drodze, przed nami ponad tysiąc km, pada deszcz i jest szaro - taki napój jest dobry na poprawę nastroju :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak