Zupa z kalarepy 2 Eli

Zupa z kalarepy 2 Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • większe kalarepy z liśćmi

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler średni

    1/4 sztuki
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 sztuki
  • ryż

    3/4 szklanki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście kalarepy odciąć od łodyg,dokładnie umyć i pokroić w makaronik.Kalarepy,marchew(można pokroić ozdobnie),pietruszkę,seler obrać,umyć i pokroić w kostkę.Do 4 litrów wrzątku wrzucić liście kalarepy,kostki mięsne,kucharka i gotować 15 minut.Do zupy dodac kalarepę,jarzyny i zagotować.Ryż opłukać na sitku i dodać do zupy.Gotować do miękkości warzyw i ryżu.Zupę przyprawić do smaku maggi.Natkę i koperek posiekać.Zupę rozlać na talerze,posypać natką i koperkiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat