Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z wieprzowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
papryka konserwowa 5 kawałków
ogórek konserwowy Smak 5 sztuk
szynka kilka plasterków
ser żółty kilka plasterków
sól
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z wieprzowiny

Schab kroimy w plastry i każdy z nich rozbijamy tłuczkiem kuchennym. Oprószamy solą i pieprzem. Na plastrach układamy plasterek szynki, sera, kawałek ogórka i papryki. Zawijamy plastry na kształt roladek i spinamy wykałaczkami. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.08.2012 14:03
pyszne połączenie
Piotr-21 03.05.2012 14:12
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak