Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyczy kociołek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso indycze 50dag
ziemniaki ok.kg
papryka mielona
marchew
pietruszka
kapusta pekińska
cebula czerwona
Sól ziołowa jodowana Prymat
Czosnek suszony Prymat
papryka zielona
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Indyczy kociołek

Ziemniaki obrać i podsmażyć (plastry lub ćwiartki) razem z przyprawą do ziemniaków. Przełożyć do dużego rondla. Na tym samym tłuszczu podsmażyć mięso z czerwoną cebulą. Doprawić do smaku, wrzucić obrane, pokrojone warzywa. Dusić kilka min i przełożyć do ziemniaków. Podlać szklanką bulionu i dusić kilka min. Podawać z kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja35 03.05.2012 12:49
ciekawe fajnie wyglada
gerdzik 03.05.2012 12:34
smaczne to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak