Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
łosoś dzwonka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w ziołach

Kroki postępowania

1
Łososia dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać ziołami, kucharkiem oraz pieprzem.
Krok 1 - Łosoś w ziołach foto
2
Jajka umyć, rozbić, roztrzepać. Rybę panierować najpierw w jajku.
Krok 2 - Łosoś w ziołach foto
3
Potem w bułce tartej.
Krok 3 - Łosoś w ziołach foto
4
Olej mocno rozgrzać. Kawałki łososia smażyć na bardzo wolnym ogniu na kolor rumiany z obu stron.
Krok 4 - Łosoś w ziołach foto
5
Podawać gorącego.
Krok 5 - Łosoś w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 23.02.2014 13:13
super rybka
ben-ka 17.01.2013 09:47
smaczna rybka.
IlonaAlbertos 03.01.2013 00:14
Wygląda bardzo apetycznie. Co prawda łosoś nie należy do moich ulubionych ryb, ale czasami zdarza mi się go przygotowywać.
berys18 03.12.2012 11:28
bardzo apetyczny łosoś
miki47 26.11.2012 10:30
mniam
Magda24 24.11.2012 17:41
smaczny
Seba 29.10.2012 08:54
pyszności
angelika4 14.08.2012 16:31
smaczny
Angelika10 13.08.2012 23:37
pycha
mirosława4 02.08.2012 18:37
smaczna rybka
Kekerboom 25.07.2012 14:00
uwielbiam
Krystyna32 30.06.2012 11:29
pycha
MAR3STA 16.05.2012 17:53
genialna rybka
mela25 05.05.2012 05:56
uwielbiam łososia
Beatris 03.05.2012 21:05
Pięknie przyrumieniony. Taką rybkę to i ja zjem.
Mati3 03.05.2012 13:06
ekstra
gosia47-47 03.05.2012 10:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak