Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuśniak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
woda 2,5 litra
kostka rosołowa 1
śmietana 20 ml
boczek 20 dag
sól
pieprz
oliwa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuśniak

Do garnka wlać wodę , osolić, dodać kostkę rosołową , wrzucić do niej kapustę przyprawić pieprzem , wlać śmietankę i dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i gotować na średnim ogniu przez około 30-40 minut . W tym czasie boczek drobno pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwa , smażyć aż się boczek zrumieni. Wtedy boczek dodać do zupy i dobrze wymieszać . Teraz tylko zupę nalewać do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2012 14:35
Lubię ją i często gotuję.
ronald88 04.05.2012 11:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak