Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki na ostroo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki małe 6 sztuk
papryki czerwone 2
papryczka chili 1
sól szczypta
pieprz szczypta
folia aluminiowa
rzodkiewka 3 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki na ostroo

Ziemniaczki umyć ,oskrobać i przekroić każdy z nich na pół . Z każdej połówki wydrążyć środek . Papryki umyć , wydrążyć z pestek , pokroić i zmiksować w blenderze na gładką masę , dodając papryczkę chilli , rzodkiewki oraz do smaku pieprz i sól . Farszem z papryki nadziać ziemniaczki i owinąć najlepiej folią aluminiową by farsz nie wylatywał. A następnie włożyć do nagrzanego pieca o temperaturze 180 stopni C . Na około 15-20 minut. Po wyjęciu wyłożyć na talerzyk i odwinąć z folii .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2012 14:36
Prosto, a smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak