Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa rolada makowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier drobny 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
cukier wanilinowy 1
mąka pszenna 15 dag
masa makowa 500 gram
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa rolada makowa

Białka oddzielić od żółtek. Zółtka ucieramy z cukrem, osobno biała ubijamy na pouch i dodajemy zrobiony kogiel mogiel, na koniec dodajemy makę zmieszaną z proszkiem ipieczemy biszkopt w temp 180* przez 25 minut. Zaraz po wyjęciu,na ciepły biszkopt układamy równomiernie mase makową i zwijamy roladę w rulon. Całość polewamy polewą i poypujemy kokosowymi wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 17.01.2013 18:58
świetnie wygląda, chętnie bym zjadła
caralajna 09.01.2013 07:47
pyszna, dawno nie jadłam
misia53 12.12.2012 08:53
świete ciasto , nigdy nie robiłam
1j1o1l1a1 03.05.2012 16:43
apetyczna
Agnieszka91 03.05.2012 09:53
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak