Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście kapusty kilkanaście
mięso mielone 1/2 kg
ryż 10-20 dag
Kucharek przyprawa do potraw
bulion 1 litr
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Liście sparzyć- rozłożyć płasko.
Ryż ugotować- wymieszać z mięsem mielonym i dobrze przyprawić.Kłaść porcje ryżu z mięsem na liściach i zawijać,
Na dnie brytfanki ułożyć kilka liści kapusty, na nich poukładać gołąbki.
Zalać wszystko bulionem i gotować na średnim ogniu niecałą godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.06.2015 08:10
dobre gołąbki
Malgorzata549 23.04.2014 13:26
pysznie wyglądają
Ania67 05.11.2013 18:57
to mój faworyt
IrenaM 15.08.2012 22:59
uwielbiam, tylko robić się zazwyczaj nie chce
gusia1000 07.08.2012 19:58
Zawsze dobre.
Renata22 20.06.2012 17:09
uwielbiam gołąbki
Elżbieta17 09.06.2012 16:53
pycha:)
agnieszka214 01.06.2012 07:44
uwielbiam
Ada-Gaba 19.05.2012 06:47
przepadam za gołąbkami
dorotka0000025 11.05.2012 15:09
superrrr
dorotka0000025 11.05.2012 15:09
superrrr
Karolinka111 03.05.2012 11:48
mniam
parysek10 03.05.2012 11:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak