Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony ze śliwką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 15-20 sztuk
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 opakowanie
oliwa 100 ml
rękaw do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony ze śliwką

Długim nożem przebijamy w połowie schab na wylot i wkładamy tam śliwki. marynatę pikantną mieszamy z oliwą i nacieramy nią schab. Tak przygotowany schab wkładamy do rękawa i pieczemy w 180stopniach około godziny. Po upieczeniu schab może być jako dodatek do obiadu, jako wędlina lub jak kto woli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 09:32
super
iwona332 15.09.2010 15:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak