Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa z marchewką i morelami

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
tymianek 1 łyżeczka
sól
czosnek 2 ząbki
marchewki średnie 2 szt
suszone morele 15 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sok z cytryny
siekana natka 3 łyżki
żółty ser starty 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa z marchewką i morelami

Schab rozciąć tak, by uzyskać duży płat, lekko rozbić go tłuczkiem. Natrzeć tymiankiem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marchewki oczyścić, wraz z morelami pokroić w kosteczkę. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle razem z marchewką i morelami, dusić do miękkości. Lekko przestudzić, dodać ser oraz bułkę tartą. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć natkę, na niej rozłożyć farsz. Zwinąć w roladę i zesznurować. Przełożyć do natłuszczonej formy. Podlać kilkoma łyżkami wody. Piec ok. godz. w temp. 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.07.2017 15:04
Pysznie wygląda
RenataZ-et 10.01.2014 20:46
rewelacyjne danie
Iwusia 06.09.2013 23:37
ależ tu smacznie
caralajna 07.12.2012 07:54
wspaniały pomysł na schab, mniam
Ewa104 03.05.2012 11:16
Pysznie! Ciekawy farsz z marchewki i moreli.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak