Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka wiosenna sałatka ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
ogórek zielony 2 szt
korniszony 2 szt
papryka żółta 1 szt
majonez 2 łyżki
natka pietruszki
mięta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka wiosenna sałatka ryżowa

Ryz gotujemy według przepisu. Studzimy go . Ogórki zielone myjemy nie obieramy z skórki tylko kroimy w kosteczkę . Korniszony także kroimy w kostkę. Paprykę zółta myjemy kroimy w paski potem w kostkę. Mięte świeżą i natkę pietruszki siekamy dodajemy do sałatki. Wszystko mieszamy z zimnym ryżem solimy i dodajemy trochę majonezu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 15.08.2012 12:32
pychotka
Janek 10.08.2012 22:33
pięknie
Kikiriki 03.05.2012 08:06
ciekawe
iwa643 03.05.2012 07:23
Lekka i dobra polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak